Naturaktiviteter med børn

Natur og biodiversitet for børn

Her finder du både spil, aktivititeter og diy opgaver omkring natur. Brug de ting du finder i natur til at have det sjovt. Lav ting som hjælper naturen og dyrene omkring dig med at trives.

Målgruppe børn i alderen 3-9 år og deres familier

Naturaktiviteter for børn med klimamonstre
Vild natur med små klimamonstre

Tag en tur ud i naturen

Det man holder af, passer man på. Derfor er det en rigtig god idé at få børnene til at holde af naturen. Det, at give børn gode oplevelser i naturen og måske på samme tid fortælle dem om vigtigheden af at passe på naturen, kan være en rigtig god måde at skabe små klimamonstre på.

Vi kan varmt anbefale at gå på jagt efter for eksempel små kryb og dyr med en sjov naturbingoplade.

Efter turen kan du farve dyrene, som du har fundet.

Seje og naturlige fuglekugler

Du kan lave de sejeste og naturligste fuglefoderkugler med blot 4 ingredienser. En sjov aktivitet at lave sammen med børnene. Det kan give nogle gode samtaler om fugle og livet i haven.

Det eneste du skal bruge er:

🔘 Grankogler

🔘 Fuglefrø eller havregryn

🔘 Fedtstof

🔘 Natursnor

Bind en kogle i hver ende af snoren. På den måde er det nemt at svinge dem rundt om en gren. 🪵

Varm eller lun fedtstof og bland det med frø eller havregryn ca. 1:1. Konsistensen skal være lidt fast, og du kan nu putte blandingen ind i grankoglerne.

TIP: Hæng kuglerne op forskellige steder i haven, både i træer og hække, på den måde kan flere forskellige fugle spise af dem.

Naturligt kryds og bolle

Kryds og bolle er en sjov leg som de fleste kan være med til. Og det fantastiske er at det kan spilles alle steder. Det er perfekt til pauser på en længere gåtur. Og det er faktisk endnu sjovere når man selv har lavet, eller fundet, ting til spillet.

Det eneste du skal bruge er:

🔘 Brikker: Grankogler, sten, blade, agern, bær, pinde eller andet du kan bruge som brikker. Det vigtigste er at du har 3 af hver.

🔘 Bane: Pinde, snor, sand, jord eller ligne til at markere en spilleplade med.

Det er kun fantasien der sætter grænser for udformingen af spillet. Banen kan laves i alle størrelser med pinde eller tegnes i jorden. Og brikkerne kan være alt hvad i kan finde 2 x 3 stk. af.

Kryds og bolle spil i naturen
Vild natur med små klimamonstre

Skab en vild have og hjælp dyrene

Biodiversitet og vild natur giver anledning til mange sjove aktiviteter med børn. Vi har samlet en masse tips og tricks til at lave en vild have og øge biodiversiteten.

Hold øje med vores side

Hold godt øje med siden, da vi løbende vil lægge nye aktiviteter op.

Følg os på instagram @smaa_klimamonstre, hvor vi også fortæller, når vi har lagt en ny aktivitet op.