Bøger

Billedbøger til børn

Sjove bøger om klima og miljø til højtlæsning for de mindste børn.

Små Klimamonstre billedbøger er en serie af sjove og inspirerende historier om de Små Klimamonstre. Monstrene havner i hver bog i en ny situation, som de på bedste vis må løse.

Historierne er sjove og inspirerende for både børn og deres forældre. Hver bog stiller de Små Klimamonstre i en form for dilemma, og med deres forskellige personligheder spiller de hinanden gode, så de sammen kan hjælpe miljøet, og hvad der ellers måtte have brug for et sejt klimamonster.

Aktuelle bøger:

Små klimamonstre bogen Legepladsen
Små klimamonstre - Haven - børnebog om biodiversitet

Lån “Klimamonstre” på biblioteket

De små Klimamonstre indtager også de danske biblioteker. Det er de vildt glade for, for der er jo ikke noget bedre end en bog, der bliver læst af så mange børn som muligt.

Biblioteket er samtidig et virkelig godt alternativ til at købe sin egen bog, så det støtter klimamonstrene i høj grad op om.

Lån små klimamonstre på biblioteket

Kan også købes i Økolariet i Vejle.

Museum for forsyning og bæredygtighed

Kan også købes i museumsbutik på Dorf Møllegård (Museum MOSS).

Eller køb dem bl.a. hos:

Kilk på logoerne for at købe.

Anmeldelser:

“Vores varmeste anbefaling. Lad bogen stå forrest på bibliotekshylden, i bogkassen i klassen eller på sofabordet derhjemme. Gør dét at tale om at passe på klimaet til en naturlig og meget lidt moraliserende ting. Brug klimamonstrene 👍🏻”
Ditte & Anna Sophia Dalsgaard

“Budskabet er også enkelt, og der er ingen tvivl om, at det går ret ind hos de små. Så må vi håbe, de kan påvirke deres voksne.”
– Birte Strandby, Bogvægten

Jeg er meget begejstret over den måde, I taler til læseren og gør problemet til en gåde eller et mysterium, der skal løses.
– Nina Bendixen, vejrvært og klimaformidler

“Et godt værk og konceptet holder hele vejen. Den er letlæselig og fangende. Og lærerig samtidig, hvilket jo aldrig er helt af vejen.”
Bogrummet.dk

“Kommentarer fra børnebørnene : ” det er en sjov historie” , ”den er god” , ” ham Egon er lidt mærkelig”, ”det er nogle sjove billeder” og fra den 4-årige ” læs den igen, farmor”.”
Bedsteforældrenes Klimaaktion

“Der er fine illustrationer af klimamonstre og natur, og samlet set er bogen en god opfordring til at gøre en indsats for biodiversiteten.”
Bogvægten.dk

“En serie af bøger som kan lige præcis det de skal, nemlig underholde og gøre barnet klogere på en og samme tid.”
Bogrummet.dk

“Ja, vi må stoppe det skrald, det ødelægger jo både legepladsen og naturen,” siger Stella.

Sjove historier børn om bæredygtighed

På hver side er der bobler med enten en lille opgave eller fakta, som kan sætte gang i en dialogisk fortælling. Brug boblerne, som de er eller som inspiration til en udvidet samtale af det, I læser i teksten og ser på billederne.

Hav det sjovt og lær noget

Alle bøgerne tager fat i aktuelle emner indenfor klima og miljø, det kan for eksempel være affald, genbrug, biodiversitet, energi eller madspil.

Fælles for bøgerne i serien er, at de alle inspirerer til en ufarlig dialog om vigtige emner i klimakampen. De giver børnene nogle helte i børnehøjde, som de kan følge på lige fod med deres egen udvikling i 2-8 års alderen.

Birk klimamonster

Det her er Birk. Mød ham og de andre små klimamonstre ved at klikke på knappen.

Mød forfatterne og illustrator

Bag bogserien og hele små klimamonstre universet står vi, Helene og Morten Henneberg-Johansen. Vi har skabt denne, vores debut børnebogsserie, for at inspirere børnene og deres familier. Vi tager fat i helt simple klima- og miljøsituationer, og så får vi vores fem monstre til at løse dem.

Men hvem er Morten og Helene?

Helene er medforfatter og uddannet journalist, hvor hun altid har haft en forkærlighed for underholding. Hun har senere haft stor fokus på kulturskabelse gennem GRØN FEST, som var en bæredygtigheds-/underholdningsfestival. Og så er hun blevet rigtig klog på klima og miljø gennem både festivalen og podcasten Klimaalfabetet, hvor eksperter deler deres viden.

Morten er medforfatter og illustrator af Små klimamonstre. Han er uddannet multimediedesigner og står ud over alt det visuelle også for hjemmesideudvikling.

Som debuterende forfatterpar har en stor inspirationskilde meget naturligt været vores egen families erfaringer og vores to børn.