Bøger

Billedbøger til børn

Sjove bøger om klima og miljø til højtlæsning for de mindste børn.

Små Klimamonstre billedbøger er en serie af sjove og inspirerende historier om de Små Klimamonstre. Monstrene havner i hver bog i en ny situation, som de på bedste vis må løse.

Historierne er sjove og inspirerende for både børn og deres forældre. Hver bog stiller de Små Klimamonstre i en form for dilemma, og med deres forskellige personligheder spiller de hinanden gode, så de sammen kan hjælpe miljøet, og hvad der ellers måtte have brug for et sejt klimamonster.

Første bog
udkommer

marts 2022

“Ja, vi må stoppe det skrald, det ødelægger jo både legepladsen og naturen,” siger Stella.

Sjove historier børn om bæredygtighed

På hver side er der bobler med enten en lille opgave eller fakta, som kan sætte gang i en dialogisk fortælling. Brug boblerne, som de er eller som inspiration til en udvidet samtale af det, I læser i teksten og ser på billederne.

Have det sjovt og lær noget

Alle bøgerne tager fat i aktuelle emner indenfor klima og miljø, det kan for eksempel være affald, genbrug, biodiversitet, energi eller madspil.

Fælles for bøgerne i serien er, at de alle inspirerer til en ufarlig dialog om vigtige emner i klimakampen. De giver børnene nogle helte i børnehøjde, som de kan følge på ligefod med deres egen udvikling i 2-8 års alderen.

Birk klimamonster

Det her er Birk. Mød ham og de andre små klimamonstre, ved at klikke på knappen.