Æggekage med rester opskrift

Klimavenlig mad – Æggekage med rester af grønt

Hvem kan ikke lide en lækker gammeldags æggekage? Og bliver det ikke bare bedre, når man kan lave en klimavenlig udgave ved at bruge lokale råvare og rester.

Hvor tit ender man ikke med lidt grønt i køleskabet som er lidt for slattent til en salat. Frygt ej, brug det i en lækker æggekage.

Klimavenlig mad - Æggekage med rester
Klimavenlig mad - Æggekage med rester

Æggekage med rester

Tid:
ca. 5-15 min. på panden

(eller 20-25 min i ovnen)

Mængde: 2-3 personer

Ingredienser:

  • ca. 4 – Øko æg (f.eks. fra lokal landmand)
  • rester af diverse grønt
    • lidt for rugne gulerødder
    • slatten salat, tomat eller spinat
    • diverse kål
    • hvidløg og løg
    • peberfrugt, porrer eller forårsløg rester
    • rester af kogte kartofler
    • osv.
  • friske urter fra haven (persille, purløg e.l.)
  • salt & peber
  • lidt mælk og ost (kan undværes for klimaets skyld)

Ting du skal bruge:

  • Skål
  • Pande eller ovn
  • Palet
  • Kniv
  • evt. Minihakker el. stavblender

Sådan laver du æggekage med rester

Resterne
Alt efter hvor vild børnene er med grønt kan du snitte det. Hvis de er vilde med det, kan du snitte alle ingredienser groft med en kniv. Ellers kan du “gemme” en masse grønt ved at hakke det super fint med en minihakker eller blender.

Æggekagen

  • Bland alle ingredienser sammen i skålen.
  1. Den hurtige
    Steg på en pande, vend gerne rundt i det i starten så æggen får lov at stege lidt. Læg herefter låg på og lad det få 5-10 min.
  2. Den traditionelle
    Opvarm ovnen til 180 grader.
    Hæld massen på panden i et par minutter og sæt herefter panden i ovenen i ca. 20 min.