Følg med i vores “mere vild have” biodiversitetsprojekt

De små klimamonstre har sat sig for at forvandle en del af Birks have, som tidligere kun har været lidt vild i kanten, til en vild oase. Planen er at omdanne et større græs areal til en legeplads for insekter og små dyr med fokus på høj biodiversitet.

Budget: 0 kr.

Materialer: Gaver, genbrug, upcycling, hårdt arbejde.

Elementer: Døde træer, vilde blomster, insekthoteller, gangbro, jordbunke, sandgrav, træer, stenbunke, stengærde.

Plan for “Mere vild have” -projekt

Plan for Birks vilde have projekt

Step 0 - Havens tilstand

Marts 2023

Området består af et stort græsareal på ca. 25 m2 med allerede “vild” beplantning på to sider. Derudover er der en gammel sandkasse, et stengærde og et legehus samt en bunke grene og døde træer.

Step 1 - Fjern græsset

Marts 2023

Første fase er at fjerne en stor del af græsset for at give plads til andre planter og vilde blomster. Planen er, at græsset skal væk på et stort området på nær under gangbroen og rundt i kanten, hvor græsset kan få lov til at vokse vildt.

Græsset og det jord, der følger med, bruges til at skabe en “lille” jordbunkehøj. 🙂

Step 2 - Start på gangbro

April 2023

Området skal være mere vildt, men det skal også være sjovt. 😁
Sjovt er det når man kan komme helt tæt på naturen, derfor laver vi en upcyclet gangbro ind i området.

Træbroen laves af gamle paller, som alligevel ikke bliver brugt til noget. Det er forhåbentlig meget lige til også selv uden de store handyman evner. Nu må vi se.

Step 3 - Så frø i jorden

April 2023

Birk har været i gang med at sprede diverse typer frø, vilde blomster, eng blomster, solsikkefrø og andre blomster. Blomsterne er allesammen gaver eller gratis prøver, som alle bare har ventet på et sted at blive spredt.

Nogle af frøene er i papirfrøbånd, det bliver spændende at se hvordan de kommer frem. Det var også skønt allerede at se flere sommerfugle som nyde solen i sandområdet fra den tidligere sandkasse.

Step 4 - Færdig med gangbro

Marts 2023

Så blev gangbroen færdig, knap så organisk og levende som man kunne håbe, men den fungerer. Og når blomster og græs får lov til at vokse op omkring gangbroen, skal den nok blive godt. 😉

Step 5 - Det gror

Maj 2023

Legehuset er blevet fjernet og erstattet med sidste års juletræ, som tidligere stod i en spand. Vi har også lagt nogle trædesten (fliser fundet bag et skur) sådan at man kan komme hele vejen igennem området.

Det er også tydeligt at alle de forskellige frø begynder at vokse frem, måske det bliver nemmere at se hvad det er, når de rigtig springer ud. Der stod nemlig ikke på alle blandinger, hvilke blomster eller planter de indeholdte. 😀